Saturday, June 12, 2021
HomeArhivaAlla Kushnir ples kao strast

Alla Kushnir ples kao strast

Ples je interpretacijska umetnost. Očaravajući dušu i um plesači udišu muziku i izdišu tu muziku kao elegantno graciozan i dobro urađen potez. Zbog toga je ples međunarodno voljen i razumljiv jezik.

Arapi nisu izuzetak od ove međunarodne ljubavi prema plesu. Jedan poseban oblik plesa koji su Arapi oduvek posebno voleli je trbušni ples. Trbušne plesačice su srce i duša svake arapske tematske večeri. To je zato što trbušne plesačice mogu povesti publiku na čarobno putovanje. Uvek znaju zadržati gomilu na nogama i srce na rubu.

Neke od dama kojima je trbušni ples životni poziv postale su istinske internacionalne zvezde.

Jedna od njih je svakako Alla Kushnir, plesačica, finalistkinja ukrajinskog „Got talenta“, nekada je bila studentkinja prava. Odlučila je ipak napustiti studije i svoju karijeru bazirala je upravo na trbušnom plesu.

Alla je rođena  11.06.1985. u Mykolaivu (Nikolaev), Ukrajina, a danas živi u Kairu. Poznata je ukrajinska plesačica i koreografkinja.

Pohađala je školu plesa na Nacionalnoj akademiji u Odesi, Kijev. S godinama napornog rada i treninga, usavršila je orijentalni plesni oblik. Upoznala je talentovanog koreografa Tarika Sultana 2003. godine. Bio je jedan od najvećih plesnih instruktora i koreografa u Americi. Preporučio joj je da uzme lekcije kod poznatog egipatskog učitelja plesa imena Mahmouda Reda.

Alla pripada onoj maloj grupi ljubitelja trbušnog plesa iz istočne Evrope koju odlikuju okretnost, snaga, strast, temperament i vitalnost. Danas je izuzetno poznata i sa velikim uspehom nastupa u brojnim zemljama.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments