Thursday, November 26, 2020
Home Arhiva Alla Kushnir ples kao strast

Alla Kushnir ples kao strast

Ples je interpretacijska umetnost. Očaravajući dušu i um plesači udišu muziku i izdišu tu muziku kao elegantno graciozan i dobro urađen potez. Zbog toga je ples međunarodno voljen i razumljiv jezik.

Arapi nisu izuzetak od ove međunarodne ljubavi prema plesu. Jedan poseban oblik plesa koji su Arapi oduvek posebno voleli je trbušni ples. Trbušne plesačice su srce i duša svake arapske tematske večeri. To je zato što trbušne plesačice mogu povesti publiku na čarobno putovanje. Uvek znaju zadržati gomilu na nogama i srce na rubu.

Neke od dama kojima je trbušni ples životni poziv postale su istinske internacionalne zvezde.

Jedna od njih je svakako Alla Kushnir, plesačica, finalistkinja ukrajinskog „Got talenta“, nekada je bila studentkinja prava. Odlučila je ipak napustiti studije i svoju karijeru bazirala je upravo na trbušnom plesu.

Alla je rođena  11.06.1985. u Mykolaivu (Nikolaev), Ukrajina, a danas živi u Kairu. Poznata je ukrajinska plesačica i koreografkinja.

Pohađala je školu plesa na Nacionalnoj akademiji u Odesi, Kijev. S godinama napornog rada i treninga, usavršila je orijentalni plesni oblik. Upoznala je talentovanog koreografa Tarika Sultana 2003. godine. Bio je jedan od najvećih plesnih instruktora i koreografa u Americi. Preporučio joj je da uzme lekcije kod poznatog egipatskog učitelja plesa imena Mahmouda Reda.

Alla pripada onoj maloj grupi ljubitelja trbušnog plesa iz istočne Evrope koju odlikuju okretnost, snaga, strast, temperament i vitalnost. Danas je izuzetno poznata i sa velikim uspehom nastupa u brojnim zemljama.

- Advertisment -

Most Popular

Četiri modne greške zbog kojih izgledate starije

Postoje sitne greške koje pravimo pri oblačenju i kombinovanju odjeće zbog kojih možda ostavljate drugačiji utisak od onog koji ste željeli.

Megan Markl izgubila bebu

Megan Markl je otvorila dušu i otkrila kako je u julu ove godine izgubila bebu.Za New York Times...

Prvi Srbin koji je imao harem: Čuveni srpski vojvoda usred Karađorđeve države imao 42 žene

Milenko Stojković bio je srpski vojvoda tokom Prvog srpskog ustanka. Najveći slavu...

Recent Comments