Thursday, May 13, 2021
HomeArhiva9 najboljih trikova za mršavljenje bez odricanja

9 najboljih trikova za mršavljenje bez odricanja

Da biste se oslobodili viška kilograma, nije potrebno da se iscrpljujete strogim dijetama. Sledite nekoliko jednostavnih pravila i bićete iznenađeni rezultatima. Ni u najmanjoj meri neće narušiti vaše zdravlje, a kilogrami će se samo topiti. Oni koji su isprobali ove metode kažu da su više nego efikasne.

Pravilno disanje

Redovne vežbe disanja mogu normalizovati metaboličke procese u telu. 15 minuta dnevno je dovoljno da biste poboljšali stanje.

Toplo hladno tuširanje

Ova caka daje odlične rezultate i pokreće cirkulaciju. Osim što pomaže u započinjanju procesa razgradnje masti, doprinosi boljem izgledu i elastičnosti kože.

Na kraju tuširanja, problematičan predeo pređite potpuno hladnom vodom, a potom toplom i tako nekoliko puta.

Osim toga, dobro će doći kod aritmije, hipertenzije i oslabljenog imuniteta.

Masaža

Nije potrebno da odlazite na skupe masaže u neki salon, to možete i u kućnoj varijanti sprovesti. 5 minuta dnevno masiranja problematičnih područja će uvelike pomoći da se oslobodite viška kilograma.

Masaža se nalazi na samom vrhu po efikasnosti kada je mršavljenje u pitanju.

Jedite u određeno vreme

Izraelski naučnici su sigurni da u borbi protiv viška kilograma nije bitno šta jedete, već kada jedete.

Obrok na svaka tri sata, odnosno 3 glavna i 2 užine, su dobitna kombinacija u mršavljenju. Vreme bi trebalo biti identično svakog dana.

Jedite u tišini

Naučnici su takođe dokazali da osoba mnogo više pojede ako je izložena buci, jer ona otežava koncentraciju na obrok i postaje teško shvatiti kada je telo sito.

Tokom obroka ne slušajte muziku i ne gledajte televiziju niti bilo šta što bi vam moglo poremetiti pažnju.

Brojite zalogaje

Više pažnje obratite na broj zalogaja nego na kalorije koje namirnica ima.

Sprovedeno istraživanje je pokazalo da su osobe koje su svaki zalogaj žvakale između 20 i 30 puta, za mesec dana izgubila 3 kilograma više od osoba koje to nisu činile.

Jedite manje obroke

Ako postavite veliki tanjir ispred sebe, automatski ćete želeti više hrane, a postoji i velika verovatnoća da ćete pojesti sve što se nalazi na tanjiru čak iako ste siti.

Bolje je jesti pet do šest malih obroka dnevno nego obilan doručak, ručak i večeru.

Neka kuhinja bude uvek čista

Naučnici veruju da nered u kuhinji izaziva stres, a kad se nivo kortizola (hormona stresa) u organizmu poveća, u tom slučaju se javlja i napad gladi.

Spavajte dovoljno

Nedostatak sna dovodi do želje za slatkišima i masnom hranom, a to se dešava jer se telo nastoji opskrbiti energijom kako biste mogli duže ostati budni.

Bez normalnog ritma sna nije moguće doći do vitke linije.

 

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments