Thursday, June 17, 2021
HomeArhiva7 glavnih pravila unutrašnje čistoće

7 glavnih pravila unutrašnje čistoće

Pre čišćenja stana, očistite mentalni otpad: Jedino smeće koje morate baciti odmah!

Kada govorimo čišćenju, uglavnom prvo pomislimo na higijenu doma i redovno čišćenje istog od raznog otpada koji nam blokira pozitivnu energiju i sreću.

Ali, šta je sa unutrašnjom, duhovnom čistoćom? Oko nas je puno negativnosti i onoga od čega bi bilo poželjno da se ogradimo. Evo kako da očistite mentalno smeće iz svog života!

Čistoća ruku

To u širem smislu znači ne uzimati ono što vam ne pripada. Novac koji je nekome stigao putem trikova i laži nikada neće doneti sreću i prosperitet, a na kraju možete izgubiti još mnogo toga. I korisno je zapamtiti da se udeo različitih prihoda daje onima kojima je to potrebno. Ovo je zakon univerzuma.

Čistoća uha

Ne slušajte i ne doživljavajte informacije koje dolaze od negativnih, zavidnih i zlih ljudi. Nastojte da na svaki mogući način izbegnete nepristojne tračeve, ćaskanje i laži. Kroz uši, negativne informacije ulaze u vaš um i telo. Iz istog razloga, nepoželjno je slušati loše vesti (kojih je danas, nažalost, previše).

Čistoća očiju

Zaštitite se od pogleda na neprijateljstva, mržnju, poniženja, nepravdu, nasilje. Ovaj zadatak nije lak. Zaista se u svetu dešava mnogo stvari koje nikad ne bismo želeli da vidimo, ali kojima postajemo nevoljni svedoci. Pogled treba da bude jasan, da ga ne zatomljuje zavist i žeđ za onim što nemate, ali drugi ga imaju. U svetu, u prirodi, postoji toliko lepote kojom možete da obradujete svoje oči. Divite se lepim i svetlim stvarima i pojavama!

Čistoća usta

Kontrolišite svoj govor. Korisno je kloniti se negativnih razgovora i psovki. Bolje je ponekad ćutati, pogotovo ako nema šta da se kaže. A takva loša navika kao što je laganje, bukvalno privlači sve loše u vaš život. Pre nego što izgovorite kletvu, posebno dobro razmislite šta ćete njome privući ne u tuđi, nego u svoj život!

Čistoća tela i garderobe

Voda nosi svu negativnu energiju tela i ono što ona pokriva. Čista odeća, a sa njom i telo, pomoći će jačanju mentalnog i fizičkog zdravlja. Ovo je ključ vašeg blagostanja, osnova uspeha. Na kraju, sve počinje malim stvarima.

Čistoća misli

Nemojte gajiti negativne misli i ružne planove. Oslobodite se svih optužbi i žaljenja zbog prošlosti. Lepe misli čiste ljudski um, omogućavaju vam da više razmišljate o dobrom.

Čistoća duše i srca

Čista duša štiti od svega lošeg i pomaže da svetu pružite pozitivnu energiju.

Ali, pored duše, na suptilnom nivou, u nama živi i ego, razum i um. Sam čovek predstavlja životni sistem ličnih kvaliteta, među kojima se mogu primetiti i vrline i poroci. Duša zavisi od naše svesti, ega i snage očitavanja dobrih ili loših osobina ličnosti.

Duša je pod uticajem osećanja, uma i vašeg ega. Razumna osoba koja zna za samokontrolu i unutrašnju disciplinu, umom kontroliše svoje želje i težnje. Osoba koja teži da živi isključivo za sebe, prkosi svojoj duši. Živeći i za druge pročišćavamo dušu.

Svi su ljudi grešni, podložni ovoj ili onoj slabosti. Ali duša se može očistiti ako voljnim naporima negujemo vrline u sebi, kontrolišemo čula, um i ego. I, naravno, vera je najjače isceljujuće i neophodno sredstvo za dušu. Vera pomaže u prevazilaženju teškoća, jača osobu, pomaže u pronalaženju sopstvenog puta, prepoznavanju grešaka. Vera je srž koja služi kao oslonac duši u teškim vremenima, kada se čini da nema izlaza, da neće biti svetlosti i da je potpuna tama oko nas.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments