Maska za lice od kvasca i belanaca je čudo

Maska za lice od kvasca i belanaca je čudo

- in Arhiva, Arhiva, Domaće vesti, Eventi, Horoskop, Osa list, Osa news, strane vesti - arhiva
0
Comments Off on Maska za lice od kvasca i belanaca je čudo

Ova moćna kombinacija očistiće dubinski vašu kožu, zategnuti je i vratiti joj sjaj i elastičnost, na potpuno prirodan način.

Pekarski, ali i pivski kvasac isto tako, bogat je vitaminima B grupe, kao što su vitamini B1, B2, B6 i B12. Oni su veoma značajni za pravilan rad čitavog organizma, a posebno kože. Njihov nedostatak u ishrani, odražava se na skoro sve procese u organizmu. Čuli ste možda da je dobar savet onima koji imaju manjak ovih vitamina u telu da povremeno razmute malo parče kvasca u vodi i popiju, kako bi nadoknadili njihov nedostatak. Kako ukus nije prijatan, uvek možete da se oslonite na suplemente i dodatke ishrani, ali ovo je prirodna zamena.

Kvasac nije bogat samo vitaminima, već i mineralnim materijama kao što su kalijum, kalcijum, magnezijum, natrijum, hrom, gvožđe, bakar, mangan, cink i fosfor. Ima i esencijalnih aminokiselina, možemo izdvojiti inozitol i p-aminobenzojevu kiselinu, ali njih ima u nešto manjoj meri.

Za trenutno podmlađivanje, možete probati i ovu kombinaciju. Belance je nezaobilazan preparat kada je trenutno zatezanje kože u pitanju, a u kombinaciji sa kvascem dobićete još bolji efekat.

Ulupajte čvrst sneg od jednog belanca, pa ga pomešajte sa kockicom kvasca koju ste prethodno rastopili sa malo mleka ili jogurta.

Pazljivo nanosite masu na celo lice i ostavite da deluje nekih dvadesetak minuta. Kako se maska bude sušila, osećaćete kako vas koža zateže, a maska puca. To nije ništa neobično kada su kvasac i belance u pitanju. Nemojte je zbog toga skidati. Sačekajte da se potpuno osuši. Kada je maska suva, ukonite je mlakom vodom, bez trljanja lica.

Videćete da je lice lepše na dodir, koža zategnuta i potpuno čista, jer je sa slojem maske otišao i sav višak sa kože lica u vidu odumrlih ćelija i prljavština.

 

Facebook Comments

Mozda vas zanima ova vest

Nemac je pokazao na šta ga podseća oblik evropskih država, pogledajte kako to izgleda

Rusija Srbija Estonija Prijavi Bugarska Prijavi Finska Prijavi