Sunday, August 1, 2021
HomeLifestyle13 biljaka koje se seju u januaru i februaru: Zbog ovog, pametni...

13 biljaka koje se seju u januaru i februaru: Zbog ovog, pametni baštovani u rano proleće imaju dobru berbu! Možda vam se sada čini da je poleće daleko, ali ako planirate da posadite baštu, bitno je da isplanirate unapred

Verovatno se pitate ko misli na proleće sada kada je pao prvi sneg, ali iznenadiće vas činjenica da većina semena može da se poseje u januaru ili februaru kako biste u tamo negde u aprilu, gotovu biljku posadili u meku, prolećnu zemlju.

 

Donosimo vam spisak od 13 biljaka koje možete posejati sada u saksije ili žardinjere koje ćete držati na toplom: u kući ili u grejanom plasteniku.

Saksije moraju biti male, sa dobrim zemljištem, grejanjem i mnogo svetlosti. Obezbedite dobro seme i slobodno u januaru ili februaru, posejte ove biljke:

 

1. Paradajz

2. Paprike

3. Ljute papričice

4. Patlidžan

5.Grašak

7. Vlašac

8. Celer

9. Peršun

10. Blitva

11. Spanać

12.  Bosiljak

13. Cvekla (koju ćete kasnije rasaditi)

 

Semenje izložite svetlosti, redovno zalivajte i grejte prostorije u kojima stoje saksije. Sa prvim toplim danima aprila, sadnice iznesite napolje da se naviknu na promenu temperature, a zatim ih presadite u zemlju.Paradajz, paprike i patlidžane ćete morati gajiti u plasteniku u rano proleće, jer su osetljivi na promene temperature.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Most Popular

Most Popular